10 Mayıs 2011 Salı

Sonuç: Duvar Saati

Bu yazıdaki problem ve bu yazıdaki deney sonucunu bu yazıda yorumlamayı planlıyordum ama açıkçası bu yazıda pek öyle yorum falan yapasım yok. Bu problem ve çözümü üzerine düşünmek için çok fazla vakit bulamadım. Bu yazının diğer iki yazının arkasına gelmesini istediğim için günceme başka bir şey de yazamıyorum. İşte bu yüzden artık buna bir son vermeye karar verdim.

Aslında deney yazısındaki python kodu teoriyi çıkarmak için temel alınabilir. Alınmayadabilir. Neyse alınsa ne alınmasa ne. Ben artık o konuyu bırakıyorum. Aklıma takılan problemi python'a çözdürmekti benim amacım ve amacıma ulaştım aslında.

Neyse bu yazıyı fazla uzatmaya gerek yok. Sadece bu konuyu artık düşünmediğimi belirtmek istedim.

1 yorum:

  1. Aslında her duvar saati görüşümde bunu düşünmeye devam ediyorum. Çünkü yazdığım python betiğinde eksikler olduğunu düşünüyorum. Mesela python virgülden sonra 4 haneye kadar işlem yapıyor olsa da betik daha fazlasını isteyebiliyor. Bu durumda yuvarlama yapılıyor ki bu yuvarlamalar da benim hiç istemediğim yuvarlamalar.

    Yazıdan uzun bir yorum olacak bu yorum. Zaman akarken, saniye durmaksızın ilerlerken nasıl o anı durdurup hesaplayacağım konusu kurcalıyor aklımı. Hani o anı yakalayınca saatin pilini sök diyesim geliyor ama ben saniyeyi takip ederken ve gelmesi gereken yeri yaklaşık hesaplamışken akrep ve yelkovan'ın yerleri sabit kalmıyor ki. Onlar da zamanda ilerliyorlar.

    Neyse kayışı sıyırmadan başka konulara yoğunlaşayım :D

    YanıtlaSil